Vol.
3
 
Nieuwsbrief
12 juli/2021
      Stichting Niños Emanuel
Hulp voor arme kinderen van Peru

  

Mito

Lieve mensen, we zijn blij u te kunnen vertellen dat we afgelopen maandag 5 juli zijn gestart met de gaarkeuken in Mito. Het heeft iets langer geduurd dan gepland omdat er nog een aantal aanpassingen gedaan moesten worden aan het lokaal. Het enige en niet onbelangrijke wat nog mist is een wc maar daar zijn we wel achteraan aan het gaan. We gebruiken het lokaal van de kleine kerk in Mito. Deze kerk is officieel onderdeel van de kerk in Huancayo maar is volledig zelfstandig.
De planning is nu dat we dit werk voor een jaar gaan doen bij wijze van proef, als het goed gaat gaan we gewoon door. Op dit moment komen er een aantal kinderen. In een dorp iets verderop zijn er ook nog mensen die in aanmerking komen voor de gaarkeuken, o.a. een oud vrouwtje. Helaas kunnen we daar op dit moment nog niet heen om te evalueren omdat daar een redelijk percentage mensen besmet zijn met COVID.


 
Flor maakt de koelkast in La Breña schoon               De koelkast in Mito
Koelkasten

Aangezien we nu mensen van het dorp zelf hebben als kok en ze niet iedere dag van Huancayo hoeven te komen hebben we besloten om voor La Breña en Mito koelkasten te kopen met een vriesvak erop. Er zal nu 1 keer in de 2 weken vlees worden gekocht en 1 keer per week groenten en eieren. Dit maakt het werk uiteraard gemakkelijker en minder omslachtig.
   
La Breña

In La Breña zijn voor een groot deel verharde wegen aangelegd, ook in de straat van de gaarkeuken. Als we nu dus naar La Breña gaan hebben we de neus niet meer vol met stof en lopen we in de regentijd niet meer door de modder, een hele vooruitgang. Alleen doordat ze nog aan de wegen werken is het voorlopig moeilijker om in het gebouw te komen, vooral met de boodschappen.

Slot
Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas

     

© 2021 Stichting Niños Emanuel - www.ninosemanuel.org