Vol.
1
 
Nieuwsbrief
1 februari/2021
      Stichting Niños Emanuel
Hulp voor arme kinderen van Peru


Bron: rpp.pe

Lieve mensen,

We hebben net met Flor vergaderd en het een en ander doorgenomen. Vanaf maandag 1 februari gaat een deel van Peru op slot i.v.m. corona. Er is een avondklok van 18.00 tot 6.00 uur. Overdag mogen de mensen alleen naar buiten voor noodzakelijke dingen. Deze maatregelen zullen zeker 2 weken duren. Dit houdt voor de gaarkeuken in dat Flor 2 weken niet naar La Breña kan gaan. Er is voor zover mogelijk inkopen gedaan om die 2 weken door te komen. Er wordt dus wel gewoon gekookt voor de kinderen zoals altijd.Bij de audioloog

Marcelino's keuken
Marcelino

Marcelino het oudje dat gesteund wordt door de stichting heeft kleren gekregen van Honorato (die de bibliotheek bijhoudt in La breña en tieners onderwijst). De afspraak is nu dat hij 1 keer per week zijn vuile kleren komt brengen en die worden dan in de wasmachine voor hem gewassen.


Kinderen terug

De kinderen die naar hun zus waren gegaan omdat er problemen waren in huis zijn terug in La Breña. Het schijnt dat de ouders het weer goed hebben gemaakt met elkaar.


Mito

Na de strenge lockdown zal Flor met Honorato naar Mito gaan om huisbezoeken af te leggen. Al een hele tijd geleden hebben ze daar gevraagd om een gaarkeuken te beginnen. Flor en Honorato zullen gaan kijken wat de nood is en wat eventueel de mogelijkheden zijn om daar een gaarkeuken te beginnen. Mito ligt net als La Breña een stuk buiten Huancayo en ook daar is veel armoede. Toen we nog in Peru woonden hield ik (Anita) er 1 keer per week een bijbelclub.

Slot
Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas

     

© 2021 Stichting Niños Emanuel - www.ninosemanuel.org