Vol.
5
 
Nieuwsbrief
27 november/2021
Stichting Niños Emanuel
Zet zich in voor arme kinderen van Peru

 
                                          

De scholen

Ik besprak net met David dat de scholen in Peru al bijna 2 jaar dicht zijn. Momenteel zijn er ondertussen een paar scholen die gedeeltelijk open zijn maar in verhouding gaat het overgrote deel van de kinderen dus al lang niet meer naar school. Ze krijgen les via de telefoon maar u kunt zich wel voorstellen dat niet iedereen dat heeft, de bedoeling is dan dat ze het met een kind doen die wel een telefoon heeft. Dit maakt natuurlijk dat er heel wat kinderen zullen zijn die straks als ze weer naar school mogen achter zullen liggen en de lessen niet meer goed kunnen volgen. 
Constantina op bezoek bij de gaarkeuken in 2019
Constantina

In 2004 zijn we gestart met de gaarkeuken in het huis van de ouders van Constantina. Een paar weken geleden hoorden we dat Constantina gevallen was en verlamd was geraakt. Ze is naar het ziekenhuis gebracht en na een paar dagen mocht ze weer naar huis. Ze kan niet praten en niet bewegen en ligt de hele dag alleen in bed. Haar man is alcoholverslaafd en zorgt niet voor haar, haar buren zijn bij haar geweest en zeiden dat ze honger had. We hebben besloten dat een moeder van de gaarkeuken haar iedere dag eten gaat brengen en haar dan ook helpt met eten. Wilt u met ons meebidden voor de situatie van Constantina?
Honorato en Natividad

Honorato en Natividad een echtpaar dat al jaren meehelpt in de gaarkeuken zijn ondertussen op leeftijd gekomen. Honorato is al 83 En nog redelijk actief, Natividad is 75 en ze heeft sinds de corona tijd veel problemen met haar gezondheid. Het is een moeilijke situatie, er is overwogen om met hun te spreken over stoppen maar dan hebben ze geen inkomen meer. Honorato is inmiddels 51 jaar actief in de kerk van Huancayo maar heeft daar zoals vrijwel nergens geen pensioen opgebouwd. Bidt a.u.b. ook voor deze trouwe hardwerkende mensen dat we een oplossing kunnen bedenken om hun toch financieel te kunnen blijven helpen.Rijst

We sturen u hier een foto door van de rijst zoals hij iedere dag (wel een beetje gevarieerd) wordt gemaakt. Jullie kunnen zien dat er in de rijst ook al heel wat groenten zit, we proberen altijd zo gezond mogelijke maaltijden te bereiden. Het is meestal 1 keer per week vis, 1 keer ei en dan nog kip en vlees.

Slot

Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas

     

© 2021 Stichting Niños Emanuel - www.ninosemanuel.org