Vol.
4
 
Nieuwsbrief
2 september/2021
      Stichting Niños Emanuel
Zet zich in voor arme kinderen van Peru

 
                         Marcelino


                                           Natividad en Honorato op bezoek bij Marcelino

Marcelino

Zoals jullie weten helpen wij Marcelino al een tijdje in La Breña. Het is fijn om te zien hoe hij geniet van de hulp en alle aandacht die hij krijgt. 
Fortunata en Antonio

Toen we in 2004 begonnen zijn met de gaarkeuken in La Breña deden we dat in het huis van een oud echtpaar, de omstandigheden waren verre van ideaal maar we hadden een plek waar de gaarkeuken kon functioneren. Sinds deze maand geven we ook eten aan dit oude echtpaar, ze kunnen niet meer voor zichzelf zorgen, ze zijn zó dankbaar en hebben dit ook tig keren gezegd.
                   Encarna op de foto tijdens een gesprek met Flor


                             Encarna


                                                              Mario

Oudjes in Mito

Ook in Mito (een dorpje) is er een oude man en een oude vrouw die eten krijgen van Niños Emanuel. Het is zo fijn om naast de kinderen ook deze oude mensen te kunnen helpen, ze staan er vaak alleen voor.De gaarkeuken in Mito

We zijn nu 8 weken bezig met de gaarkeuken van Mito. Yesi vindt het fijn om te koken en voelt zich naar wij begrepen hebben ook op haar plek. Ze heeft wel heftige familieproblemen willen jullie voor haar en haar gezin bidden a.u.b. Voordat mensen voor hun kinderen eten van de gaarkeuken krijgen, doen we altijd een evaluatie. Het komt niet vaak voor dat mensen afgewezen worden maar dat was nu in Mito wel het geval. Ze hadden meer inkomen dan we afgesproken hebben. De mensen waren zo boos dat ze zijn gaan klagen bij de verantwoordelijke van de regio. Gelukkig heeft dat verder geen problemen gegeven. Flor legt altijd uit wat het criteria is van onze werkwijze maar daar is het dus niet iedereen mee eens.

Slot

Bidt ook voor ons allen als werkers in de gaarkeuken, voor de keuzes die we moeten maken. We zouden graag iedereen willen helpen maar dat gaat natuurlijk niet. Dank jullie voor de gebeden en voor de financiële steun waardoor we dit samen voor de mensen in nood kunnen doen. Kijk goed naar de foto's van de oudjes en wees blij dat jullie daar een bijdrage aan mogen leveren!

Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas

     

© 2021 Stichting Niños Emanuel - www.ninosemanuel.org