Vol.
2

 

Nieuwsbrief
18 maart / 2022

 De scholen zijn weer begonnen

Het kwam voor ons toch een beetje als een verassing maar 14 maart zijn de scholen weer begonnen. Dat houdt in dat de gaarkeuken vanaf die datum ook weer open is voor de kinderen. Flor is afgelopen maandag naar Mito gegaan om Yesi te helpen en te laten zien hoe we werken, maar ook voor Deysi is het nieuw. Ze werkt ondertussen al 1 ½ jaar in de gaarkeuken maar heeft natuurlijk nog niet met de kinderen zelf gewerkt want het eten is tot nu toe altijd opgehaald. Bidt voor deze vrouwen dat ze de draai snel te pakken krijgen met deze manier van werken. 
Isidora

Per 11 maart hebben we een nieuwe medewerkster, haar naam is Isidora, ze is 27 jaar. Ze zal de taken van Natividad overnemen. Zoals al eerder gezegd gaan Honorato en Natividad wel nog regelmatig naar de gaarkeuken en helpen dan wat mee maar het is nu vrijblijvend.

Schoolpakketten, schoenen, sokken en rugtassen

Omdat de scholen weer begonnen zijn hebben we ook dit jaar nieuwe schoenen en sokken voor de kinderen gekocht. De schoolpakketten zijn inmiddels alweer uitgedeeld en dit jaar hebben we als verassing de kinderen ook allemaal een rugzak gekocht en daarin hebben ze dan hun schoolspullen gekregen. De ouders en kinderen zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp die ze hebben gekregen. Een vader van Mito bedankt in naam van alle ouders Niños Emanuel in een kort filmpje.Covid in La Breña

De eerste week van februari is de gaarkeuken een week dicht geweest i.v.m. covid. Deysi woont met een redelijke groep familie samen en die waren vrijwel allemaal besmet. Gelukkig was het maar 1 keer dat alles dicht moest.
De gaarkeuken in Mito

De kinderen in Mito eten zonder tafels en zitten in een kleine ruimte daar waar Yesi een beetje overzicht op de kinderen kan houden. Het is weer een beetje spannend voor iedereen deze nieuwe situatie. We bidden en hopen dat het goed gaat en iedereen er weer snel aan gewend is.

Slot

Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas