Vol.
1

 

Nieuwsbrief
11 feb / 2023




Familie van Misael

Op aanraden van de Psycholoog heeft de hele familie van Misael (jongen die verdronken is) een gezamenlijke therapie gehad. Met de zusjes die nog alle twee individueel in therapie zijn, gaat het ondertussen een stuk beter, ze hebben geen hoofdpijn meer en op school gaat het inmiddels ook alweer beter, laten we blijven bidden voor dit gezin.






Oogarts

Soms moeten kinderen ook naar de oogarts, Het eerste meisje keek erg scheel zoals u kunt zien, na de behandeling (laatste foto) ziet het er al een stuk beter uit. Het meisje op de 2de foto heeft al lang een bril. Haar ogen zijn achteruitgegaan zodat we haar weer hebben laten opmeten en ze heeft nu dus nieuwe glazen in haar bril.






Tandarts

Gabriela de tandarts heeft een hele tijd geleden alle kinderen gecontroleerd. Nu behandelt ze de kinderen beetje bij beetje. Sommige kinderen hebben wel iets aan hun tanden anderen moeten behandeld worden aan bijna alle tanden. Dat is dan ook de rede dat het best lang duurt voordat alle kinderen behandeld zijn.






Schoonmaak

Hier ziet u foto's van Deysi (boven) en Isidora (links onder) die bezig zijn met de grote schoonmaak. Ook dat is natuurlijk belangrijk. Het is fijn om te zien dat ze hun werk goed doen en het ook erg serieus nemen.






Planten

We hebben u eerder ook al zoiets laten zien maar de medewerkers hebben een deel van het terrein gebruikt om gewassen te planten. Deze keer hebben ze wat aardappelen, tuinbonen, tomaten, radijsjes mais en snijbiet geplant. Leuk om te zien en lekker gemakkelijk als je het zo uit de tuin kunt halen.





Kerstpakketten

Even terug naar december. Op 23 december hebben we de kerstpakketten uitgedeeld. Net zoals overal zijn ook in Peru de voedselprijzen erg gestegen, daarom hebben we deze keer extra dingen in het kerstpakket gedaan. In Peru wordt er in de keuken gewerkt met olie en vrijwel nooit met boter. De olie is zo duur geworden dat het bijna onbetaalbaar is voor de mensen dus hebben we ieder gezin er ook een fles olie bijgedaan. We hebben besloten om tijdelijk alle families iedere maand een fles olie te kopen zolang de economische situatie zo slecht blijft.

Slot

We willen jullie nogmaals danken voor jullie gebeden en financiële steun!

Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas