Vol.
1

 

Nieuwsbrief
05 januari / 2024


Beste vrienden van Niños Emanuel

Afgelopen maanden zijn er heel wat dingen gebeurd, fijne en minder fijne dingen. We beginnen met de fijne dingen.Marcelino

Zoals we vorige keer schreven ging het niet goed met Marcelino, nu na zijn injectie tegen de pijn en met speciale melk voor ouderen gaat het een stuk beter met hem. Binnenkort krijgt hij nog een injectie zodat het niet weer uit de hand loopt. We hebben ook een wandelstok voor hem gekocht zodat hij meer mobiel is. Hij is dan ook ontzettend dankbaar.

Flor

5 maanden geleden kreeg Flor een verdikking in haar keel. Ze had er geen pijn van dus heeft ze het zo gelaten tot vorige week toen ze pijn kreeg. Na een bezoek bij een specialist en een foto kreeg ze te horen dat ze schildklierkanker had. Om te bepalen in welk stadium ze zat moest ze een biopt laten doen. Daaruit bleek dat ze een goedaardig gezwel heeft. We hoorden dit op 31 dec, wat een heerlijke afsluiting van het jaar 2023! Nog deze week is ze weer naar de specialist gegaan. Hij heeft tegen haar gezegd dat het gezwel niet nu meteen hoeft weggehaald te worden. Dus hoogstwaarschijnlijk zal ze dat in de loop van dit jaar laten doen. Ze had ook een knobbeltje op haar rug en dat gaat ze wel zo snel mogelijk laten weghalen. Ook moet ze nog behandeld worden aan haar keelholte waar ze ook veel last van heeft.


 

2

3

1

4

Kerst

De gezinnen hebben ook dit jaar een kerstpakket gekregen en de kinderen allemaal een mooie dikke trui tegen de kou.
De mindere goede dingenGaarkeuken twee weken dicht

Helaas gaat de gaarkeuken vanaf volgende week 2 weken dicht. Dit omdat de kok Deysi haar vakantie heeft vastgelegd. Ze heeft met haar man overlegt en heeft nu nog een week extra doorgewerkt. Normaal kookt Flor de hele maand januari als Deysi vakantie heeft maar nu kan dat niet i.v.m. haar gezondheid. Ondanks het feit dat het gezwel niet kwaadaardig is voelt Flor zich niet goed. We hebben andere mensen gevraagd of ze die tijd wilden koken maar helaas hebben we niemand bereid gevonden om dat te doen. Laten we maar bidden voor een spoedig herstel van Flor.


Neymar

Een jongetje van 10 maanden Neymar, broertje van kinderen in de gaarkeuken is in een emmer water gevallen. Hij is nog net niet verdronken. Ze hebben hem naar het ziekenhuis gebracht en daar heeft hij een paar dagen in coma gelegen. De dokters twijfelen eraan dat het nog goed komt. Ondertussen is hij alweer een tijdje thuis en alles schijnt goed met hem te zijn. De ouders moeten nog een oproep krijgen om met hem naar Lima te gaan naar een specialist die hem dan gaat onderzoeken. Het is zo verdrietig dat men in Huancayo niet alle zorg kan krijgen die er vaak wel nodig is. Laten we blijven bidden dat alles goed is en blijft voor deze baby.
Farit met zijn moeder tijdens kerst

Ongeluk

Een moeder van de gaarkeuken woont nogal ver daarom brengt ze haar kinderen op een soort tuk tuk (dus de 4 kinderen en zijzelf) naar de gaarkeuken. Afgelopen maand ging dat mis. Ze kreeg een ongeluk. Het jongste kind, Farit van drie jaar moest naar het ziekenhuis gebracht worden en werd geopereerd. Ondertussen is hij weer thuis. Bidt a.u.b. ook voor dit jongetje dat hij op latere leeftijd geen negatieve consequenties zal overhouden van dit ongeluk/operatie.

Slot

Dank voor u gebeden en financiële steun ook in het afgelopen jaar. Zoals al vaker gezegd, we doen dit werk samen met u, samen met de mensen in Peru, als een team. Zoals God het bedoeld heeft, samen een lichaam en zo mogen we elkaar dienen.

Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas