Vol.
2

 

Nieuwsbrief
05 maart / 2024

Einde schooljaar

Eind december is het einde van het schooljaar in Peru. Dan zijn er altijd jongeren die klaar zijn met hun middelbare school en dan gaan ze van de gaarkeuken af. Er is voor hun nog altijd de mogelijkheid om financiële steun te krijgen van Niños Emanuel om een praktische studie te gaan doen. Dit jaar zijn er 7 jongeren die klaar zijn met de middelbare school. Twee van hen hebben gevraagd om hun te steunen met hun studie. Nog een meisje die klaar was met de middelbare school in 2020 heeft gevraagd of we haar willen steunen met een korte opleiding van 6 maanden. Ook dit gaan we doen, we hopen dat ze dan zo financieel onafhankelijk wordt.Randy, Katy

Randy is een jongen van 17 jaar. Hij kwam bij de gaarkeuken toen hij 3 was en is dus 14 jaar naar de gaarkeuken gekomen. Hij is nu klaar met de middelbare school en heeft een studiebeurs gekregen op een particuliere universiteit in Huancayo. Hij was een hele goede leerling. Randy bedankt Niños Emanuel heel erg voor alles wat hij afgelopen jaren heeft gekregen bij de gaarkeuken (warm eten, fruit, bril, medische ondersteuning etc.). Ook Katy is klaar met de middelbare school en heeft van kleins af op de gaarkeuken gezeten. Op 31 jan heeft ze afscheid genomen en gevraagd of Flor haar dankbaarheid kon overbrengen aan Niños Emanuel voor alle steun die ze van de gaarkeuken heeft gekregen.

Vakantie bijbelclub

Van jan tot half maart is het schoolvakantie voor de kinderen in Peru. Er was een voorganger en een paar jongeren uit Lima die aangeboden hadden om een vakantie bijbelclub te organiseren in Huancayo. Ze hebben dit dan ook gedaan in La Breña. We sturen jullie hier een aantal foto s met een impressie van het gebeuren. De kinderen hebben er geweldig van genoten. Er waren ook kinderen aanwezig die niet van de gaarkeuken waren dus dat was ook heel leuk, zo krijg je ook meer contact met verschillende mensen van het dorp.


 

2

Marcelino

Marcelino is heel blij en dankbaar met zijn speciale melk!Reis Peru

In mei/juni gaan we na jaren weer naar Peru, David gaat een week eerder zodat hij wat tijd met zijn moeder kan doorbrengen. Zijn moeder heeft pas bijna 2 weken op het ziekenhuis gelegen, ze is nu 80 en heeft veel problemen met haar longen. Gelukkig gaat het ondertussen alweer beter met haar. Ik (Anita) heb na veel wikken en wegen toch besloten om mee te gaan op deze reis. Mijn gezondheid laat veel te wensen over, heb o.a. ook veel pijn in mijn lichaam. Ik ga dan ook niet veel kunnen doen maar ik denk wel dat het goed is dat ik ga. Gelukkig hebben we kunnen regelen dat we een mini appartementje hebben in de kerk van Chilca, dat ligt tegen Huancayo aan en is op de weg naar La Breña. Het is daar relatief rustig en veilig en daar kan ik me terugtrekken als het even te veel wordt.

Slot

Willen jullie met ons meebidden voor onze reis dat we voorspoedig mogen zijn op deze trip. Dank voor jullie gebeden, dank voor de jongeren die nu klaar zijn met de middelbare school en veel hebben gehad aan de steun die ze mede dankzij jullie mochten ontvangen. Laten we bidden dat de jonge mensen die ieder jaar klaar zijn met de gaarkeuken in hun hart mogen bewaren al wat ze geleerd hebben.

Groeten en Gods zegen,
David-Anita Cárdenas