Projecten

De kinderen die wij door middel van de stichting helpen zijn heel arm en wonen thuis. Vaak zorgen familieleden zoals een opa of oma voor deze kinderen omdat hun ouders ze hebben verlaten of zijn overleden. Op dit moment helpen wij kinderen in de dorpjes La Breña en in Mito. Het meeste werk wordt gedaan in La Breña, waar het gebouw en gaarkeuken van de stichting ligt. Sinds 2021 zijn we begonnen om kinderen in Mito te helpen door maaltijden uit te delen. Beide dorpen liggen in de Andesgebergte in Peru.

De stichting heeft vier hoofdprojecten waar altijd aan gewerkt wordt: Warme maaltijden, Schoolpakketten, Medische zorg en Bijbelclub. Meer informatie over deze projecten vindt u via het menu aan de linkerkant van deze pagina. In de loop der jaren hebben wij als stichting ook andere activiteiten georganiseerd, zoals het uitdelen/kopen van kleding aan/voor kinderen, het jaarlijks uitdelen van kerstpakketten aan de gezinnen waar de kinderen bij horen en het financieel ondersteunen van een praktische vervolgopleiding voor kinderen die na de middelbare school door wilden leren. In totaal hebben we 3 kinderen ondersteund in hun vervolgopleiding tot kok, bakker en schoonheidsspecialiste. Wij krijgen ook donaties die specifiek zijn bedoeld voor alleenstaande oudere mensen die wonen op de plekken waar de stichting werkt. Deze ouderen hebben niemand die voor ze zorgt. Dankzij deze donaties bieden wij ze warme maaltijden.

In 2009 heeft de stichting een gebouw gekocht in La Breña. Dankzij de donateurs van de stichting heeft Niños Emanuel nu een eigen gaarkeuken en locatie voor activiteiten. We laten het gebouw om de zoveel tijd onderhouden zodat het werk van de stichting voor de kinderen door kan blijven gaan.

Scroll naar boven