Warme maaltijd

De kinderen die wij in La Breña helpen krijgen vijf keer per week, van maandag t/m vrijdag een gezonde en gebalanceerde maaltijd. Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, eten de kinderen sowieso een keer per week vlees, kip én vis. Ook krijgen ze elke dag een stuk fruit en een salade.

Het is niet zo gemakkelijk om de kinderen te laten wennen aan gezond en gebalanceerd eten. De gewoonte in kleine dorpen in Peru is om veel aardappelen, rijst en vermicelli te eten. Dit is namelijk de makkelijkste manier om de maag te vullen. Er wordt geen rekening gehouden met gezond voedsel waar vitaminen e.d. in zitten. Veel kinderen zijn ondervoed en/of lijden aan bloedarmoede. In het begin is het daarom altijd een uitdaging om kinderen salades en fruit te laten eten.

Onze aanpak is om afspraken met de kinderen te maken zodat ze beetje bij beetje gewend raken aan het eten van groente en fruit. Elke dag iets meer groente bij hun maaltijd totdat ze uiteindelijk een normale hoeveelheid op hun bord krijgen. Dit is ook het geval met het eten van een stuk fruit zoals een banaan, mandarijn of sinaasappel na de hoofdmaaltijd.

Scroll naar boven