Nieuws

06 juni 2024

Deze keer schrijf ik de nieuwsbrief vanuit de kerk van Huancayo Peru. Ik ben nu bijna 3 en David 4 weken in Peru en …

06 mei 2024

Katy en Marco zijn ingeschreven voor een korte opleiding. De opleidingen duren alle twee 9 maanden.

05 maart 2024

Randy is een jongen van 17 jaar. Hij kwam bij de gaarkeuken toen hij 3 was en is dus 14 jaar naar de gaarkeuken gekomen.

05 januari 2024

Afgelopen maanden zijn er heel wat dingen gebeurd, fijne en minder fijne dingen. We beginnen met de fijne dingen.

dec 2023​

Hartelijk dank voor uw steun en de beste wensen voor 2024!

20 oktober 2023​

Op 15 september heeft Gabriela samen met haar man Bertil weer een les over mondhygiëne gegeven aan de ouders van de kinderen.

31 juli 2023​

Gabriela is inmiddels weer terug van haar zwangerschapsverlof en is alweer druk met het behandelen van de kinderen.

15 april 2023​

De scholen zijn weer begonnen in Peru en de schoolpakketten zijn dan ook alweer uitgedeeld. Ook dit jaar hebben we de kinderen weer allemaal nieuwe schoenen gekocht om mee naar school te gaan, dan kunnen ze met hun oude schoenen buiten spelen.

11 februari 2023​

Op aanraden van de Psycholoog heeft de hele familie van Misael (jongen die verdronken is) een gezamenlijke therapie gehad. Met de zusjes die nog alle twee individueel in therapie zijn, gaat het ondertussen een stuk beter, ze hebben geen hoofdpijn meer en op school gaat het inmiddels ook alweer beter, laten we blijven bidden voor dit gezin.

december 2022

Hartelijk dank voor jullie steun!

3 december 2022

De kou en het regenseizoen staan weer voor de deur in Huancayo. We hadden al eerder het voornemen maar nu hebben we het echt gedaan, alle kinderen een winterjas gekocht. We hebben hier ook een speciale gift voor gekregen. We zijn jullie allen zó dankbaar voor jullie steun!

11 juli 2022

Yesi, heeft 2 weken geleden laten weten dat ze per 15 juli gaat stoppen als kok in de gaarkeuken van Mito. Het kwam erg onverwachts omdat Flor pas nog een gesprek met haar heeft gehad en toen zei ze dat ze graag door wilde gaan. We hadden, zoals u in de vorige nieuwsbrief kunt lezen…

24 september 2022

Gisteren was het de dag van de jongeren in Peru. Een aantal jonge mensen had zich afgemeld voor de gaarkeuken omdat ze een uitstapje gingen maken met school. Ook Misael had zich afgemeld en was mee met het uitstapje. Gisteravond laat kregen we van Flor te horen dat Misael een ongeluk had gehad…

6 juni 2022

Volgende maand is het alweer een jaar geleden dat we begonnen zijn met de gaarkeuken in Mito. Aangezien niet alles gegaan is zoals verwacht, hebben we besloten om met een jaar te verlengen in plaats van permanent de gaarkeuken te laten functioneren. We zijn nu wel op zoek gegaan naar een plek om te huren omdat de plek in de kerk…

18 maart 2022

Het kwam voor ons toch een beetje als een verrassing maar 14 maart zijn de scholen weer begonnen. Dat houdt in dat de gaarkeuken vanaf die datum ook weer open is voor de kinderen. Flor is afgelopen maandag naar Mito gegaan om Yesi te helpen en te laten zien hoe we werken, maar ook voor Deysi is het nieuw.

21 januari 2022

We hebben dit jaar panetone (een soort kerstbrood) met chocolademelk en suiker uitgedeeld aan de families en voor de kinderen nog wat snoep als extra’s voor kerst. Ze waren er weer heel blij mee. Chocolademelk en pannetonne zijn een traditie met kerst, wat fijn dat we daar als stichting mee kunnen helpen zodat ze niet zonder zitten.

Kerstgroet 2021​

Wij wensen u, fijne kerstdagen en een gezegend 2022!

nieuws29nov21

29 november 2021

Aangezien ik (Anita) nogal bezorgd was over de situatie van Constantina heb ik gisteren gebeld met Flor. De informatie die Flor gekregen had hebben wij gisteren gedeeld in de veronderstelling dat die juist was. Flor zelf is nu bij haar op bezoek geweest en het blijkt dat Constantina half verlamd is, in een rolstoel zit en inderdaad niet kan praten.

Scroll naar boven