Wie zijn wij

Het begin van de stichting

Wij, David en Anita (Peruaans-Nederlandse nationaliteit), hebben formeel in 2004 de stichting Niños Emanuel opgericht. Maar het werk van de stichting is eigenlijk al in de jaren ’90 begonnen. Wij werkten toen als zendelingen in Huancayo (Peru) en zagen de nood van arme kinderen. Wij besloten om arme kinderen in La Breña, een dorpje in de Andesgebergte, één keer per week een maaltijd aan te bieden. De kinderen kwamen toen bij elkaar om een Bijbelclub te volgen. Dankzij de hulp van verschillende donateurs konden we op een gegeven moment de kinderen 2, 3 en vervolgens 5 keer per week maaltijden geven.

Na tien jaar in Peru te hebben gewerkt, zijn we in 1998 terug naar Nederland gekomen. David heeft al die tijd pastoraal werk gedaan en Anita is actief geweest in het tiener- en kinderwerk. In Peru hebben wij drie kinderen gekregen. Wij wonen en werken nu in Nederland maar u kunt zien dat de kinderen van Peru nog steeds een grote plaats in ons hart innemen. Vandaar dat we Stichting Niños Emanuel hebben opgericht.

De stichting nu

In de loop der jaren heeft het werk van Niños Emanuel zich steeds kunnen uitbreiden. We begonnen met het geven van maaltijden aan arme kinderen. Maar als je arme kinderen helpt merk je dat ze niet alleen eten nodig hebben. Dankzij de hulp van trouwe donateurs kunnen we op dit moment ook schoolpakketten uitdelen, medische checks en behandelingen laten doen en kinderen van tijd tot tijd schoenen en kleding geven. Wij zijn ook erg dankbaar dat we als stichting in 2009 een eigen gebouw in La Breña hebben kunnen kopen. Dit gebouw gebruiken we als gaarkeuken en hier vinden ook activiteiten voor de kinderen plaats, zoals de Bijbelclub of samen spelen.

Door middel van ons werk willen wij arme kinderen in Peru een betere toekomst geven. Wilt u ons hiermee helpen?

Het Niños Emanuel team

Elk lid van ons team werkt met totale passie en toewijding aan elk project om aan de behoeften van de kinderen te voldoen.

Anita

Oprichtster

David

Oprichter

Flor

Coördinator - Peru

Isidora

Assistent

Natividad

Hulp kok

Honorato

Bibliothecaris

Scroll naar boven